Amenajare de poveste
O altfel de renovare
In acest articol va prezentam un proiect de renovare al unei case vechi. Numim o altfel de renovare pentru ca am intervenit si asupra arhitecturii si compartimentarii imobilului si de asemenea, destinatiile incaperilor au fost modificate.
Pasim intr-un spatiu scaldat in lumina naturala, acest fapt datorandu-se redimensionarii ferestrelor. Viu, colorat, imbietor.
Ne intampina bucataria. Am putea defini amenajarea acesteia ca fiind jucausa.
Ne-am indreptat toata atentia spre functionalitate si eficienta, dar am obtinut si un rezultat estetic excelent. Iesim timid din stilul modern sau contemporan si cu ajutorul decorului ceramic, al cromaticii mobilierului si al modelului electrocasnicelor, cream o atmosfera care ne duce in alte timpuri.
Balansam tonurile calde cu o puternica nuanta care ofera profunzime si personalitate.
Camera de zi defineste relaxarea. In general cromatica lucrurilor sau a ambientului, influenteaza starea de spirit, asadar acest living se bucura de culori si materiale inspirate din natura, menite sa intregeasca oaza de liniste.
Mobilierul este completat de o zona atat cu rol decorativ cat si depozitare, executata din structura gipscarton, care ne-a dat mana libera utilizarii tapetului, iar astfel acesta creaza continuitate in cele 2 planuri.
Tot la nivelul parterului, ne bucuram de o alta zona de relaxare, de petrecere a timpului liber intr-un alt mod. Pastram nota comuna a bucatariei si integram o placa ceramica vesela, menita sa personalizeze acest spatiu si sa emane energie. Am optat pentru gresie ca acoperire partiala a pardoselii din aceasta incapere, in proximitatea semineului si a accesului direct din zona exterioara. Dibacia echipei de finisori a dus la imbinarea perfecta a acesteia cu parchetul.
Baia destinata oaspetilor pastreaza aceeasi atmosfera. Fara doar si poate lemnul se imbina perfect cu piatra, asadar placile ceramice vin in aceasta combinatie, inspirata din natura. Obiectele de sticlarie au fost customizate, astfel obtinem o simetrie perfecta.
Insufletim si peretii neplacati, cu o vopsea decorativa, texturata, pretabila in spatiile cu un grad ridicat de umiditate.
Avansam la etaj, unde imobilul dispune de o baie si 4 dormitoare, fiecare cu propria-i poveste. Nu putem rezista si incepem cu descrierea baii. Pasim intr-o atmosfera cu iz mediteranean. Vedeta acestei amenajari este cada freestanding, iar faptul ca amplasarea acesteia s-a realizat in zona ferestrei, intensifica valoarea estetica. Trendul actual se caracterizeaza prin placarea partiala a peretilor, astfel delimitam faianta cu ajutorul unui brau cu decor metalic, care aduce o nota delicata si eleganta. Accesorizarea cu elemente din texturi lemnoase, emana caldura si naturalete.
Parasim acest sanctuar al relaxarii si ne indreptam spre dormitorul proiectat in tonuri comune. Ancadramentul patului consta intr-o constructie din gipscarton care inglobeaza un sistem de benzi LED menit sa scoata in evidenta placajul care inlocuieste si tablia patului. Accesoriile manufacturate, textilele din tesaturi naturale pastreaza si ele nota comuna a intregii amenajari.
Trecem intr-un alt registru cu dormitorul numarul 2, amenajat in detalii scandinave. Caramida aparenta este o alegere buna in decorarea peretilor cu personalitate. Am utilizat o cornisa decorativa care ascunde si ea la randul ei o banda LED, a carei lumini evidentiaza textura refliefata a caramizii. Colaborarea stransa a producatorului de mobilier cu cel de elemente din sticla, a dus la realizarea proiectului conform schitelor si randarilor noastre.
Introducem o mai mare pata de culoare camerei destinate copilului. Acest spatiu multifunctional, gandit pentru odihna, studiu, relaxare, transmite energie si vitalitate prin finisajele alese. Mobilierul customizat acopera toate necesitătile desfasurate aici. Acest dormitor se bucura si de o priveliste unica, iar imaginile vorbesc de la sine.
Ultima, dar nu cea din urma, este camera cu dublu rol, dormitor-camera de zi, destinata oaspetilor. Imprumutam din stilul boho, un tapet cu detalii specifice si dam libertate spiritului creativ adaugand piese de mobilier tipice clasicului. Un amalgam de stiluri, imbinate cu succes, aduce acestei incaperi un aer aparte. Ferestrele mari, impozante, ne invita in terasa suspendata, cu vedere spre interiorul curtii.
Avansam spre mansarda – spatiul in care imaginatia nu mai are limite. Fiecare colt al acestei incaperi te invita la relaxare si dezvolta spiritul creativ. Intesata de ferestre voluminoase, ochi spre natura incantatoare, ne permite astfel o conexiune mai puternica cu mediul. Mentinem paleta cromatica desprinsa din natura si pastram aceasta tendinta prin toate elementele utilizate. Improvizam o pseudo casa scarii dintr-o impletitura de funii, ale caror umbre intregesc si dau vitalitate intregului decor.
Text redactat de Emma Marangoci
Vrei sa colaborezi cu noi? Contacteaza-ne acum!
Formular de
Contact